Project Dare2Care

Project over armoede en basis voor een discussie over hoe we dat zouden kunnen oplossen

One

One is een introductie op de film Loving Hearts en laat je zien hoe het over de wereld is gesteld met het welzijn van de mensen. Voor menigeen de ver van de bedshow, maar wel een onderwerp waar bij stil geztaan mag worden.

 

The Loving Heart

Een film over armoede en het potentieel dat elk mens in zich heeft

   The Loving Heart is een emotionele, avontuurlijke, confronterende reis, die ons de wereld toont zoals je hem nog nooit gezien hebt. Je zou kunnen spreken van een experience. Alsof je zelf op reis gaat. We reizen door de hooglanden van de Andes, de binnenlanden van Tanzania, de jungle van Bolivia, de sloppenwijken van Bombay, Nairobi en Lima. Het is alsof je er zelf rondloopt. Als kijker wordt je getuige van de levens van de hoofdpersonen die dagelijks leven in armoede. Gaandeweg ontdekken we dat in elk mens, rijk of arm, een groot potentieel schuilt.

   The Loving Heart opent onze ogen en harten voor mensen die leven in armoede. De film heeft als doel het bewustzijn over de verhoudingen in de wereld te vergroten. De film werd mede ontwikkeld voor gebruik in het middelbaar onderwijs. de film sluit aan bij de volgende vakken: maatschappijleer, economie, filosofie en CKV, bij uiteenlopende thema's als millenniumdoelen, rechtvaardigheid en visuele communicatie.

   De film werd opgenomen in Japan, India, Kenia, Tanzania, Nederland, USA, Ecuador, Peru en Bolivia (in de periode tussen 1999 tot 2010). Voor gebruik in het middelbaar onderwijs is een speciale versie gemaakt met een lengte van ongeveer 40 minuten. De originele filmlengte is 80 minuten. hieronder kun je ze kiezen, eerst kort dan lang.