Cool Stuff

Je moet zorgen dat je bij blijft en de vernieuwingen bijhouden. Vandaar deze tab.

Kennisnet Robot

Als ambassadeur van Kennisnet ben ik enkele keren op De Verdieping van Kennisnet geweest in Zoetermeer. Op een van die keren stond daar deze robot. Ik heb er meteen een filmpje van gemaakt met mijn Sony NEX5. Hij is via een interactief schoolbord te programmeren. Dit kan dus als een klassikale activiteit worden ingezet. De muziek kwam uit zijn oren. Deze robot heeft twee camera's en kan daarmee ook dingen oppakken.

De geheimen van Veldhoven

Deze film is een toepassing van het programma Layer. Dit is als een App te gebruiken op mobiele telefoons en tablets. In Veldhoven heb ik samen met leerlingen een rondgang gemaakt langs de 20 Geheimen van Veldhoven. Het programma is goed in te zetten als hulpmiddel bij aardrijkskunde en geschiedenis.

menu

A Day made of Glass

Film over technische hoogstandjes. Het is nog maar een paar jaar wachten voordat de getoonde features beschikbaar zijn voor de consument. De Future is very near.

ARDefender

Als je een spel wilt spelen moet je even de App downloaden met de bovenstaande naam. Er is allerlei Augmented Reallity Software met uiteenlopende mogelijkheden. Hier zie je er weer een. Als je de App hebt geinstalleerd dan moet je je telefoon met de camera richten naar het onderstaande patroon.

pijltjeQR Code voor helikopter

QR Codes

Je ziet ze steeds meer verschijnen. Met een QR generator maak je een code net als hieronder is afgebeeld. Je kunt er van alles aan koppelen. Een website, een film enz. Heel goed te gebruiken in een onderwijssituatie. Je moet op je device een QRreader hebben en naar de code richten.

Als ik naar de bioscoop ga, boek ik op de website van de bioscoop. Krijg een QR-code. Ik scan deze in de bios en krijg daar keurig mijn kaartjes.  Een goede QRreader is bijvoorbeeld Inigma. Je kunt deze downloaden uit de AppStore. Ook voor Android .

pijltje

Aurasama

Dit is weer een ander Augmented Reallity Programma. Het Eindhovens Dagblad ebruikt dit programma achter een App om films te laten zien over een gebeurtenis waarvan een foto in de krant staat. Onderstaande foto stond bij een artikel over een Tekkelrace in Geldrop. Wanneer je de App op jouw device hebt geinstalleeerd kun je een film zien over deze wedstrijd. Voor het onderwijs geeft dit weer extra mogelijkheden, omdat je in een aardrijkskunde boek misschien wel een foto hebt vaan de Niagara watervallen. Deze foto kun je opslaan in een database en daar een filmpje aan koppelen wat je hebt.  Je kunt zelfs een afbeelding in een proefwerk tot leven wekken en dan vragen stellen over de gekoppelde film.

tekkelwedstrijdpijltje